От Ямболската окръжна прокуратура предадоха на съд турски гражданин, убил в

...
От Ямболската окръжна прокуратура предадоха на съд турски гражданин, убил в
Коментари Харесай

Съдят турски тираджия, убил бебе в катастрофа край Елхово

От Ямболската окръжна прокуратура предадоха на съд турски жител, умъртвил в злополука бебе и предизвикал телесни повреди на майката и двегодишното му братче, съобщиха от държавното обвиняване.

Заседанието на делото против турския жител Д.К. е планувано за 21 януари. Той е упрекнат за причиняване по несъобразителност на гибелта на бебе и голям брой телесни повреди на друго дете и майка им, настъпили в следствие от злополука, станала на 13 октомври 2021 година на път в сектор от околовръстен път на гр. Елхово в посока гр. Ямбол.

Обвиняемият е управлявал тир с прикачено към него полуремарке. Пострадалите се движили в лек автомобил, ръководен от бащата на двете деца, в противоположната лента. Пътят е бил влажен, маркировката - непокътната, ясно различима прекратена осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти.

Д.К. прекосявал десен завой със скорост от 87 км/ч. Позволената скорост в тази част на пътния сектор била 50 км/ч. Поради превишената скорост обвиненият изгубил ръководство на товарната комбинация, която в края на завоя напълно навлязла в лентата на насрещно придвижване.

Така сред двете транспортни средства настъпил преден конфликт, довел до гибелта на четиримесечно бебе, тежка и няколко междинни телесни повреди на неговата майка, както и междинна телесна щета на двегодишно момче. От удара са настъпили и обилни материални вреди, възлизащи на 91 649 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР